Basiscursus

Basiscursus: Leren Samenwerken

Welkom bij de basiscursus ‘Leren Samenwerken’! Deze cursus is speciaal ontworpen om de samenwerking tussen u en uw hond te verbeteren. Het doel is om een sterke, hechte relatie op te bouwen, waarbij uw hond niet alleen leert luisteren naar uw opdrachten, maar ook plezier heeft in de interactie met u. U zult ontdekken dat het trainen van uw hond niet alleen gaat om het aanleren van commando’s, maar ook om het begrijpen van zijn gedrag en behoeften. Deze cursus biedt u de tools en technieken om een vertrouwde en veilige omgeving te creëren waarin uw hond zich prettig voelt.

Cursusstructuur en -opbouw

De basiscursus bestaat uit een totaal van 12 lessen, verspreid over een periode van zes weken, waarin u twee keer per week les volgt. U heeft de vrijheid om te kiezen uit verschillende lesmomenten. De praktijklessen worden gegeven op zondagochtend of maandagavond, zodat u een tijd kunt kiezen die het beste in uw agenda past. De theorielessen vinden plaats op donderdag, zowel om 10:00 uur als om 19:30 uur. Deze online sessies zijn ontworpen om u vanuit het comfort van uw eigen huis te ondersteunen. Na inschrijving ontvangt u een uitnodiging voor de online bijeenkomsten.

De praktijklessen duren ongeveer 45 minuten en zijn gericht op het toepassen van de technieken die tijdens de theorielessen zijn behandeld. De theorielessen zelf duren tussen de 1 en 1,5 uur en zijn interactief, zodat u vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen met andere deelnemers. Tussen de theorielessen door ontvangt u thuisopdrachten die u helpen het geleerde in de praktijk toe te passen. Het is van groot belang dat uw hond niet alleen op school, maar ook thuis goed naar u luistert en samenwerkt.

Waarom deze cursus?

In de basiscursus ‘Leren Samenwerken’ zult u merken dat zowel u als uw hond samen groeien. Dit maakt het leerproces niet alleen effectief, maar ook plezierig. De technieken die u leert zijn gericht op versterking van de band tussen u en uw hond. Door samen te werken en elkaar beter te begrijpen, ontstaat er een omgeving waarin uw hond zich veilig en vertrouwd voelt. Dit is essentieel voor een succesvolle training.

U zult versteld staan van de vooruitgang die u en uw hond in enkele weken kunnen boeken. De cursus biedt snel en optimaal resultaat, wat de basis vormt voor een leven lang een geweldige relatie. Het is nooit te laat om te beginnen met trainen, en ook oudere honden kunnen profiteren van deze cursus. Een hond is immers nooit te oud om te leren!

Evaluatie en feedback

Aan het einde van de cursus vindt er een evaluatie plaats tijdens de laatste praktijkles. Dit is een belangrijk moment om de voortgang te bespreken en om te zien welke technieken het beste hebben gewerkt voor u en uw hond. U krijgt de kans om feedback te geven op de cursus en om eventuele vragen te stellen over de volgende stappen in de training. Deze evaluatie helpt niet alleen u, maar ook ons om de cursus verder te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van toekomstige deelnemers.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De basiscursus is geschikt voor elke hond vanaf ongeveer twaalf weken oud. Of u nu een puppy heeft of een oudere hond, deze cursus is ontworpen om aan de behoeften van alle honden en hun eigenaren te voldoen. We geloven dat elke hond, ongeacht zijn leeftijd, kan leren en groeien in zijn vaardigheden en gedrag. De cursus is ook ideaal voor eigenaren die de band met hun hond willen versterken.

Locatie van de lessen

De praktijklessen op zaterdagochtend worden gegeven op onze buitenlocatie in Alphen aan den Rijn. De maandagavondlessen vinden plaats in Aarlanderveen. In geval van slechte weersomstandigheden kunnen de trainingen worden verplaatst naar een binnenlocatie in Nieuwkoop. U ontvangt in dat geval een e-mail met alle benodigde informatie, zodat u altijd goed voorbereid bent.

Kosten van de cursus

De kosten voor de basiscursus, die bestaat uit 12 lessen, bedragen € 197,50. Dit bedrag omvat zowel de praktijk- als theorielessen, evenals de materialen en thuisopdrachten die u zullen helpen om het geleerde in de praktijk toe te passen. We geloven dat investeren in de relatie met uw hond een van de beste beslissingen is die u kunt nemen, en we zijn ervan overtuigd dat deze cursus u en uw hond veel zal opleveren.

Aanmelden en informatie

Bent u enthousiast om samen met uw hond aan de slag te gaan? Meld u dan vandaag nog aan voor de basiscursus ‘Leren Samenwerken’ en ontdek hoe leuk en leerzaam trainen kan zijn! We kijken ernaar uit om u en uw hond te verwelkomen en samen te werken aan een sterke en harmonieuze relatie. Laat deze kans niet aan u voorbijgaan en maak de eerste stap naar een betere samenwerking met uw hond!

Basiscursus

Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn vervult een regionale functie: wij hebben cursisten uit o.a. Aarlanderveen, Benthuizen, Bodegraven, Boskoop, Den Haag, Delft, Gouda, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Langeraar, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse, Nieuwkoop, Nieuwveen, Nieuw-Vennep, Reeuwijk, Roelofarendsveen, Rijswijk, Ter Aar, Waddinxveen, Woerden, Woubrugge, Zevenhoven, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwammerdam

Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn vervult een regionale functie: wij hebben cursisten uit o.a. Aarlanderveen, Benthuizen, Bodegraven, Boskoop, Den Haag, Delft, Gouda, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Langeraar, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse, Nieuwkoop, Nieuwveen, Nieuw-Vennep, Reeuwijk, Roelofarendsveen, Rijswijk, Ter Aar, Waddinxveen, Woerden, Woubrugge, Zevenhoven, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwammerdam