Gedragstherapie Intake/Behandelplan

Gedragstherapie bij Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn

Het hebben van een hond kan een van de meest vreugdevolle ervaringen zijn, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Als je te maken hebt met specifiek probleemgedrag zoals extreme angst, blaffen, agressie naar mensen of andere dieren, of als je hond moeite heeft met alleen zijn, kan gedragstherapie een waardevolle oplossing bieden. Bij Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn zijn we gespecialiseerd in het bieden van gedragsadvies en -therapie om deze problemen aan te pakken.

Het Belang van Gedragstherapie

Honden zijn gevoelige en complexe wezens, en hun gedrag kan door verschillende factoren worden beïnvloed. Het is van cruciaal belang om de onderliggende oorzaken van probleemgedrag te begrijpen om effectieve oplossingen te kunnen bieden. Gedragstherapie is een gestructureerd proces dat is ontworpen om honden te helpen hun gedrag te verbeteren en eigenaren te begeleiden in het omgaan met deze uitdagingen.

Intakegesprek: De Eerste Stap

De weg naar gedragsverbetering begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we de tijd om het probleemgedrag van je hond grondig te bespreken. Wat zijn de specifieke symptomen die je hebt opgemerkt? Wat zijn je verwachtingen en doelen? Dit gesprek is een kans om alles wat je hebt waargenomen in detail te delen.

Onze gedragstherapeut stelt specifieke vragen om de context van het gedrag te analyseren. Dit helpt ons te begrijpen waar het probleem vandaan komt en welke factoren een rol spelen. We kijken niet alleen naar het gedrag zelf, maar ook naar de omgeving van de hond, de dagelijkse routine, en de interacties met mensen en andere dieren. Dit holistische perspectief stelt ons in staat om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie.

Bespreking van Bevindingen

Na het intakegesprek en eventuele gedragstest, zal onze gedragstherapeut de bevindingen met je bespreken. Dit is een belangrijk moment, omdat we samen de conclusies doornemen en de mogelijke oorzaken van het probleemgedrag uitleggen. We geloven in transparantie en willen ervoor zorgen dat je volledig begrijpt wat er aan de hand is en waarom we bepaalde aanbevelingen doen.

Op maat gemaakte Oplossingen

Samen met jou bespreken we een passende oplossing voor het probleemgedrag van je hond. Dit kan variëren van gedragsmodificatieplannen tot specifieke trainingsoefeningen die je thuis kunt toepassen. We geloven in een positieve benadering van training, waarbij we gebruik maken van beloningen en positieve versterking om gewenst gedrag aan te moedigen.

Het doel is niet alleen om het probleemgedrag te verminderen, maar ook om de band tussen jou en je hond te versterken. Gedragstherapie is niet alleen gericht op het verbeteren van het gedrag, maar ook op het verbeteren van de communicatie en interactie tussen hond en eigenaar.

Contact en Wachttijden

Als je geïnteresseerd bent in gedragstherapie, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Stuur ons een e-mail met een uitgebreide beschrijving van het gedrag dat je als problematisch ervaart. Na ontvangst van je bericht nemen we contact met je op om een afspraak voor het intakegesprek in te plannen. Houd er rekening mee dat er een wachttijd van enkele weken kan zijn voor gedragstherapie, dus het is raadzaam om tijdig te reageren.

Kosten

De kosten voor het intakegesprek bedragen € 195,00. Dit omvat de uitgebreide analyse van het gedrag van je hond en de uitleg van de bevindingen. Eventuele daaropvolgende privétrainingen kosten € 45,00 per half uur. Deze investering in de gezondheid en het welzijn van je hond kan op de lange termijn veel opleveren, zowel voor jou als voor je trouwe viervoeter.

Conclusie

Gedragstherapie bij Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn biedt een effectieve oplossing voor probleemgedrag bij honden. Met een gestructureerde aanpak, deskundige begeleiding en op maat gemaakte oplossingen helpen wij je en je hond om samen de uitdagingen te overwinnen. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een gelukkiger en evenwichtiger leven voor jou en je hond. Samen kunnen we werken aan een betere toekomst!

Gedragstherapie

Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn vervult een regionale functie: wij hebben cursisten uit o.a. Aarlanderveen, Benthuizen, Bodegraven, Boskoop, Den Haag, Delft, Gouda, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Langeraar, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse,Nieuwkoop, Nieuwveen, Nieuw-Vennep, Reeuwijk, Roelofarendsveen, Rijswijk, Ter Aar, Waddinxveen, Woerden, Woubrugge, Zevenhoven, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwammerdam