Detectie Basiscursus

Detectie: Maak van uw Hond een Echte Speurneus

U kent ze vast wel, de speurhonden van de douane of politie die feilloos de geur van verdovende middelen of geld oppikken en aan hun begeleider laten weten dat ze het hebben gevonden! Deze honden zijn getraind om specifieke geuren te detecteren en hebben een belangrijke rol in de handhaving van de wet en veiligheid. Maar wist u dat uw eigen hond ook kan leren om te speuren? Tijdens onze cursus detectie bij Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn geven wij u en uw hond de kans om samen deze fascinerende vaardigheid te ontwikkelen.

Wat houdt de Cursus Detectie in?

In de cursus detectie gaan we aan de slag met het zoeken naar een speciale geurbron. U leert uw hond aan te geven dat hij deze geur heeft gevonden. Dit proces is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk voor zowel u als uw hond. We beginnen met eenvoudige oefeningen en bouwen deze langzaam op tot complexere zoekopdrachten. Door deze aanpak kan uw hond zijn natuurlijke instincten en talenten voor geurdetectie ontwikkelen.

Bij de eerste les ontvangt u een startpakket, waarmee u direct ook thuis aan de slag kunt. Dit pakket bevat alle benodigde materialen om de oefeningen effectief te kunnen uitvoeren, zodat u het geleerde kunt blijven toepassen buiten de lessen om.

Voor Wie is de Cursus Geschikt?

De cursus is geschikt voor alle honden, ongeacht ras, leeftijd of ervaringsniveau. Zoeken en ruiken is een natuurlijke vaardigheid die elke hond bezit, dus maak van uw hond een echte speurneus! Of u nu een jonge pup heeft die zijn talenten wil ontdekken, of een oudere of geblesseerde hond die graag actief bezig wil zijn, deze cursus biedt voor ieder wat wils.

Ook onzekere honden kunnen van deze cursus profiteren. Het speuren geeft hen een doel en helpt hen om zelfvertrouwen op te bouwen. De positieve ervaringen die ze opdoen tijdens deze cursus kunnen bijdragen aan hun algemene welzijn en gedragsontwikkeling.

De Cursusopbouw

De cursus bestaat uit 6 lessen van ongeveer 60 minuten, waarin we verschillende technieken en methoden aanleren. Elke les is opgebouwd uit praktische oefeningen die de interactie tussen u en uw hond bevorderen. U leert niet alleen hoe u uw hond kunt trainen in geurdetectie, maar ook hoe u de communicatie met uw hond kunt verbeteren.

De lessen vinden binnen plaats, wat zorgt voor een gecontroleerde omgeving waarin u en uw hond zich kunnen concentreren op de oefeningen zonder afleiding van buitenaf. Dit is vooral belangrijk voor honden die snel afgeleid zijn of moeite hebben met nieuwe situaties.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 135,– voor 6 lessen van ongeveer 60 minuten. Dit is inclusief het startpakket, zodat u direct aan de slag kunt met de training. Deze investering in de ontwikkeling van uw hond biedt niet alleen leuke en leerzame momenten, maar versterkt ook de band tussen u en uw viervoeter.

Voordelen van Detectietraining

Detectietraining biedt tal van voordelen voor zowel honden als hun eigenaren. Ten eerste is het een uitstekende manier om de mentale en fysieke stimulatie van uw hond te verhogen. Honden zijn van nature nieuwsgierig en het gebruik van hun neus is een geweldige manier om hen actief te houden. Dit kan leiden tot een gelukkiger en beter gemanierde hond.

Daarnaast bevordert het trainen van uw hond in geurdetectie de samenwerking tussen u en uw hond. U leert samen te werken als een team, wat niet alleen het vertrouwen versterkt, maar ook de communicatie verbetert. Dit kan zelfs leiden tot een betere gehoorzaamheid en minder gedragsproblemen in het dagelijkse leven.

Meld u Aan!

Bent u klaar om samen met uw hond de wereld van geurdetectie te verkennen? Meld u dan aan voor onze cursus detectie bij Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn! Wij kijken ernaar uit om u en uw hond te verwelkomen en samen te werken aan het ontwikkelen van zijn of haar speurneus. Geef uw hond de kans om zijn natuurlijke talenten te ontdekken en te ontwikkelen, en geniet van de vele voordelen die deze cursus met zich meebrengt. Start vandaag nog uw avontuur in de wereld van geurdetectie!

Detectie hond

Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn vervult een regionale functie: wij hebben cursisten uit o.a. Aarlanderveen, Benthuizen, Bodegraven, Boskoop, Den Haag,  Gouda, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Langeraar, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse, Nieuwkoop, Nieuwveen, Nieuw-Vennep, Reeuwijk, Roelofarendsveen, Rijswijk, Ter Aar, Waddinxveen, Woerden, Woubrugge, Zevenhoven,  Zoeterwoude, Zwammerdam